Stadspark krijgt ‘Het Groningse Terrassen Festival’ tijdens Hemelvaart. 
GRONINGEN, 3-4-2019 – Voor de eerste editie van Het Groningse Terrassen Festival wordt het Stadspark omgetoverd tot het gezelligste terras van het Noorden. De leukste Groningse zaken en terrassen zijn aanwezig, en luiden samen het begin van het terrassenseizoen in. Vijf dagen lang wordt er zowel een culinair, muzikaal als cultureel programma aangeboden én is het festival gratis toegankelijk voor alle leeftijden. 
In Amsterdam wordt het evenement al twee jaar lang met succes georganiseerd. Dit jaar heeft de organisatie besloten om de vleugels uit te slaan naar het Noorden. Over de keus voor Groningen en het Stadspark zegt organisator Mitchel Bovenlander het volgende: “Wij zijn erg enthousiast om dit jaar het culturele Groningen met Het Terrassen Festival aan te doen. Groningen is rijk aan prachtige parken en terrassen, het Stadspark is er daar één van. Het is met de aanwezigheid van water, eindeloze grasvelden, schaduw en zon een ideale locatie voor een festival als dit.”
Samen met ondernemers vanuit alle hoeken uit de stad vormt Het Groningse Terrassen Festival het grootste terras van het Noorden. Een aantal grote namen die meedoen zijn Flinders, Wolter Wolthers en Blokes. De ondernemers serveren vijf dagen lang diverse dranken en lekkernijen. “We nodigen de bezoekers uit op zoek te gaan naar het lekkerste gerecht, best getapte biertje en de lekkerste gin-tonic” aldus Bovenlander. 
Het Groningse Terrassen Festival is van woensdag 29 mei tot en met 2 juni 2019. Het festival is gratis toegankelijk.  
Later in de aanloop naar Het Groningse Terrassen Festival worden meer deelnemende ondernemers bekendgemaakt.